Najlepše plaže na crnogorskom primorju koje bi trebalo da posetite ovog leta

Najbolje plaže za porodice s decom u Crnoj Gori

Sveti Stefan važi za veoma luksuzno, mondensko odmaralište i jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija crnogorskog primorja. Ukoliko želite raskošan odmor, po svetskim standanrdima, onda će upravo ovo prestižno utvrđeno ostrvce, koje se ponosno uzdiže iz Jadranskog mora, biti vaša oaza ovog leta. Ako se odlučite za Žanjice, nemojte propustiti priliku da napravite izlet i do okolnih atrakcija. Na ulazu u bokokotroski zaliv, na poluostrvu Luštica, možete posetiti i Plavu pećinu, koja podseća na norveške fjordove. Neophodno je istaknuti i plaže na ostrvu Sveti Stefan, koje su prepoznatljive po svom jedinstvenom izgledu i prirodnom okruženju. Ukoliko se odlučite za posetu ovom ostrvu, obavezno posetite plaže Miločer koja je omiljena među turistima.

peščane plaže u crnoj gori

Na samo 500 metara od centra Petrovca, u slikovitom mediteranskom okruženju, ušuškana je plaža Lučice. Na ovoj javnoj plaži u sezoni ume biti velika gužva, s obzirom na to da je veoma popularna, a duga je svega oko 300m. Uprkos tome, ukoliko poranite i na vreme zauzmete mesto, ovde vas očekuje odlična atmosfera. Kristalno čisto more je idealno za fanove ronjenja i ljubitelje istraživanja zanimljivog podvodnog sveta.

Kraljična plaža

Kolačići podešavanja omogućuju web sajtu da zapamti informaciju koja menja način na koji se web sajt ponaša ili izgleda, kao što su vaš podešeni jezik ili oblast u kojoj se nalazite. Neophodni kolačići pomažu da sajt bude upotrebljiv omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija na stranici i pristup bezbednim oblastima web sajta. Web sajt ne može da funkcioniše peščane plaže u crnoj gori pravilno bez ovih kolačića. Ja crnu goru obozavam dok nisam dobila dete isla sam nekoliko puta godisnje u crnu goru, meni je tamo uvek lepo, ja volim Herceg novi ali tamo nema pescanih plaza. Sigurno nije mogla postojati prikladnija destinacija koja bi zaslužila titulu „Biser Mediterana“ od Crne Gore, male zemlje koja ima moćan pun doživljaj putovanja.

  • Malena šljunkovito-peščana plaža do pre neku godinu bila potpuno divlja, ali sada se na njoj nalazi ambijentalni bar koji će ugođaj učiniti potpunim.
  • Ipak, prilaz ovoj plaži sa kopna je izuzetno nezgodan, te čak i u jeku sezone na njoj nije velika gužva.
  • Ovo nije klasična plaža i neće vas prostranstvom ostaviti što se kaže bez daha.
  • Nekada se do ove plaže moglo doći samo barkom, međutim otkako je nikao obližnji kamenolum, put kojim se do njega dolazi, postao je i put do plaže.
  • Vreme je da se otvore internet pretraživači i krene u pohod na savršeno letovanje 2023!
  • Plaža i morsko dno prekriveni su najfinijim sitnim peskom.

Najpoznatija diskoteka je Havana, a rame uz rame sa njom, kada je reč o provodu, je i diskoteka Fratelo. Kada je o restoranima reč prednjače restoran Sirena Marta i konoba Galija. Sutomore je poznato i po velikom luna parku, a čitavom dužinom šetališta nalaze se prodavnice sa suvenirima. Pržno je mali, pješčani dio stjenovite plaže, okružen rustičnim građevinama tipičnog mediteranskog naselja, zbog čega je ova plaža posebno šarmantna i atraktivna. Na Pržnom možete da uživate u hrani ili piću u nekom od mnoštva ušuškanih koktel barova i restorana, danju i noću. Pržno nije samo jedna od vrhunskih plaža na budvanskoj rivijeri, već je i zaštićeni prirodni rezervat zbog maslinjaka od izuzetne vrijednosti u u zaleđu ovog mjesta.

Ne cedite KUGLICU pod kožom! To nisu bubuljice i možete da napravite VELIKI PROBLEM, tvrdi venerolog

Pored glavne plaže u blizini se nalaze i plaža hotela Inex – Zlatna obala, Ratačka mala plaža, Bela plaža, Kadice. Ova plaža smještena je ispod nekadašnje ljetne rezidencije kraljevske porodice, izgrađene 1934. Do Svetog Stefana dolazi se kroz jednu od kapija, a do Pržna kroz drugu. U tirkizno čistoj morskoj vodi na https://podgorica.taxi/ plaži Miločer ogledaju se raskošno mediteransko i egzotično rastinje, a područje je dio ekskluzivnog hotela u blizini plaže. Idealna je za boravak sa decom, jer ima posebnu igraonicu za njih. Plave horizonte odlikuje kristalno čista voda, ali i nešto ‘’jače’’ cene s obzirom na blizinu velelepnog Porto Montenegra.

https://podgorica.taxi/

U pitanju plaža dugačka oko 350 metara, u jednom segmentu peščana, u drugom s kamenjem. Smeštena je u dnu uvale Pržno i okružena maslinovom i borovom šumom. Poseduje prirodan hlad, što je veliki plus za one koji dolaze s decom. Crna Gora je zemlja poznata po mnoštvu prirodnih lepota, a primorje sa Jadranskim morem i atraktivnim obalama svakako se nalazi na vrhu te liste.

Najlepše plaže Crne Gore za koje ne znaju svi – ultimativni vodič lokalaca koji otkrivaju svoje štekove

Crna Gora, a posebno Crnogorsko primorje predstavlja jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija na Balkanu. Kula Balšića, u kojoj se nalazi galerija, jedno je od omiljenih mesta za fotografisanje svih koji letuju u Ulcinju. Ako planirate da s porodicom idete na odmor u Crnu Goru, i za vas će se naći više nego adekvatan smeštaj i sadržaj, i možda što je za letovanje najvažnije, odlične plaže za decu. Plaže u Baru Crna Gora izdvaja kao veoma posebne, jer sve gledaju na otvoreno more, što im daju jednu notu beskrajne plave oaze. Iako se zove Veliki pijesak, ova plaža je većinom šljunkovita, sa malim peščanim delovima.

Daleko od civilizacije, okružene čistom prirodom: Skrivene plaže u … – Danas

Daleko od civilizacije, okružene čistom prirodom: Skrivene plaže u ….

Posted: Tue, 01 Aug 2023 07:00:00 GMT [source]

Na samo pola sata plovidbe od Budve u pravcu Herceg Novog, nalazi se uvala iz snova, gde boje mora odmaraju oči, a kada jednom na koži osetite ove talase, moraćete ponovo da im se vraćate. Sačuvaj moje ime, e-poštu i veb mesto u ovom pregledaču veba za sledeći put kada komentarišem. Vreme je da se otvore internet pretraživači https://taxi-travel.me/ i krene u pohod na savršeno letovanje 2023! Bez obzira na to da li putujete sami, s porodicom, prijateljima ili u paru, Crna Gora ima mnogo toga da ponudi za svačiji ukus. Crnogorske plaže nude raznoliku tapiseriju prirodnih lepota i primorskog šarma, a svaka destinacija ima svoju posebnu privlačnost.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *